קבלת הלוואה מקרנות סיוע ממשלתיים
'הלוואה לוקחים כאשר נותנים ולא כאשר צריכים'
כדאי לבקש הלוואה מקרנות הסיוע הממשלתיים הקיימות ובעיקר מהקרן הגדולה והפופולארית 'הקרן לעסקים קטנים ובינוניים בערבות המדינה', דווקא כאשר העסק אינו זקוק להם. עסק הזקוק להלוואה בכדי 'לשרוד', 'לצוף', 'להתגלגל' אינו נחשב למועמד רציני לקבלת ההלוואה. עסק בקשיים אמיתיים לא יזכה לקבלת הסיוע מהקרן הממשלתית ולו רק בגלל אחוז 'הדיפולט' לו התחייבו במכרז שתי החברות הבוחנות את התוכניות העסקיות המוגשות לקרן (חברת תבור וחברת בי.די.אי.) מחד, והבנקים המפעילים קרנות אלו (בנק הפועלים, בנק מזרחי, בנק אוצר החייל ובנק מרכנתיל), מאידך.
כך כאשר העסק רווחי, ותזרים המזומנים שלו סביר ועונה על צרכיו השוטפים, זה הזמן להגיש בקשה לקבלת הלוואה מקרנות אלו, ולשפר בכך מהותית את מצבו של העסק ואיתנותו הפיננסית.
קבלת הלוואה שכזו בהיקף של עד 500,000 ש"ח או בגובה של 8% מהמחזור העסקי השנתי בתנאי שהוא גבוה מ ? 6.25 מליון שקל, הנו מעשה נבון ביותר, המכין לעסק משאבים כספיים נוחים וזולים יחסית, לעיתות משבר ואי ? ודאות עתידית, ולצערנו תמיד יש כאלו במדינת ישראל...
לקבלת הלוואה שכזו, נדרשים בטחונות בהיקף של 25% בלבד מגובה הלוואה (בעסק בהקמה נדרשים בטחונות בשיעור של 10% בלבד עד לגובה הלוואה של 300,000 ש"ח!!!), הריבית הינה סבירה (פריים + 3.5%) ובהחלט ניתנת למיקוח עם הבנק (כך גם גובה הבטחונות הנדרשים לבנק להעמדת ההלוואה וטיבם). ההלוואה ניתנת ל ? 5 שנים עם אפשרות לתקופת גרייס של חצי שנה. עסק שקיבל את ההלוואה יכול בעתיד (אחת לחצי שנה) להגיש בקשה נוספת להגדלתה עד לגובה המסגרת המאושרת לו (על-פי מחזורו העסקי). בהחלט ניתן להשתמש בחלק מההלוואה לפרעון מוקדם של הלוואות יקרות יותר שהעסק לקח בעבר.
לצורך הגשת בקשה לקבלת ההלוואה יש להקפיד על מספר עקרונות אותם ציינתי במאמרי הקודם שהתפרסם באתר ? 'איך תקבלו אשראי בנקאי וחוץ בנקאי החיוני כל כך לעסק'.
הצלחת קבלת האשראי תלויה בטיב התוכנית העסקית אותה יש להגיש לבדיקת אחת מהחברות הבוחנות אותן עבור הקרנות. תוכנית עסקית מקצועית וטובה הינה המפתח לקבלת ההלוואה. עסקים רבים מצליחים לקבל את האשראי הבנקאי, אך יחד עם זאת כבעלי מקצוע ותיקים ומנוסים בתחום זה, מגיעים אלינו לא מעט עסקים ויזמים אשר החמיצו את ההזדמנות בגלל הגשת בקשה לא שלמה ולא ראויה, אשר פסלה על הסף את הסיכוי לקבלת האשראי החיוני כל כך למיזם/לעסק, וזאת למרות שהמיזם/העסק לכשעצמו, היה בהחלט ראוי לקבלו.
בנוסף לכך יש לזכור, שבמקרים רבים כתוצאה מפסילת בקשת האשראי, המיזם/העסק מנוע מלהגיש בקשה נוספת לפרק זמן ארוך ביותר, ובכך עלול המיזם/העסק להינזק קשות, ואולי אף לא להתקיים כלל, וחבל.
אז שוב המלצתינו:
היזהרו מהגשת תוכנית עסקית ובקשת אשראי לא מיקצועית!
משה גרין, כותב המאמר, הנו הבעלים של משרד כלכלי ותיק וידוע ? גרין מ.מ. ייעוץ פיננסי וכלכלי בע"מ, הפועל משנת 1986.
המשרד עוסק במגוון תחומים כלכליים ובהם הכנת תוכניות עסקיות לפיתוח עסקי ולגיוס מימון בנקאי ואחר, ניתוחי יעילות ואפקטיביות, ניתוחי תמחיר והמחרה, בחינות כדאיות והיתכנות כלכלית ועוד. פרטים נוספים אודות המשרד, משה גרין והצוות ניתן לקבל באתר הבית של החברה www.grrin.co.il .
באתר הבית של המשרד, ניתן למצוא חומר מקצועי רב במגוון תחומים כלכליים כולל פרופילים ענפיים שונים ועוד.